Att välja rätt fotboll skor för att undvika knäskada och muskelbristning

Valet av rätt fotboll skor för att undvika muskelbristning och knäskada är helt beroende på att matcha sko typ med planens förhållanden med mera. Det finns vissa fotbollsskor att använda som passar exceptionellt väl under särskilda förhållanden medan det finns andra som inte ger bästa prestanda. I själva verket finns det manga olika fotbollsskor sorter som faktiskt kan orsaka knäskador och muskelbristningar.

Här kan du läsa mer om två av dom vanligaste knäskadorna: Löparknä och Meniskskada.

Med tanke på det måste du göra val av fotbollsskor som hjälper dig undvika muskelbristningar och knäskador. Det finns det tre viktiga sorter de är följande:

Vanligaste fotbollsskorna

Vanliga fotbollsskor med dobbar är de vanligaste fotbollsskorna som finns på marknaden.

Dessa skor har tolv till tretton dobbar längst ned. De är används av runt 95% av spelarna som är engagerade i att spela fotboll utomhus.

De är utformade som “multipurpose” skor. De har förmågan att erbjuda den bästa prestanda på både för vått och torrt underlag. De går också att använda på konstgräs och naturligt gräs

 

Skor för konstgräs

Dessa skor är speciellt utformade för att användas för att spela fotboll på konstgjord gräsplan eller ett torrt och hårt gräs fält.

Fotbollsskorna har manga små dobbar på deras sulor. De är de bästa skorna för fotbollsspelare som lider av knä, rygg och vrist smärta under matcher eller träning.

Skor för konstgräs ger stor lättnad för spelarna genom att leda bort trycket på hela foten.

 

Fotbollsskor för mjukt underlag

De här fotbollsskorna används när planens förhållande är mycket svårt att hantera.

Olika förhållanden som exempelvis orsakats p.g.a. hårt regn. De kan också vara bra att använda på professionella fotbollsplaner.

Dessa fotbollsskor för mjukt under har endast sex dobbar under deras sulor. Det tillåter dem att sjunka in I leriga planer och ger bra grepp.

Skorna ska inte användas för hårt underlag eftersom de sex dobbarna i dessa skor inte besitter förmågan att stödja spelare vilket resulterar i potentiella skador på knä, vrist och tillbaka.

Läs mer om knäskador här: Knaskador.se 

Slutsats

Inom de olika fotbollsskor kategorierna som nämns ovan finns olika prisklasser

Tillgängliga. Du hittar dem från 200:- till 3500:-. Högre prissatta fotboll skor är definitivt gjorda av förstklassigt material, teknik och utförande. Därför är det alltid en god idé att köpa denna typ av fotbollsskor, särskilt när det gäller att undvika skador på knä och muskelbristningar.

Det är viktigt att ha en god uppfattning om vilka förhållanden du kommer spela på för att du ska få högsta kvalitet och stöd från dina nya fotbollsskor.

Posted in Uncategorized